dinsdag 1 maart 2011

Vogelsoap



M. stuurde mij vandaag de link naar de website 'beleef de lente'. Vanaf vandaag weer in de lucht. Hoera!




De hoofdrolspelers in deze vogelsoap zijn de dames steenuil, oehoe, ooievaar, boerenzwaluw, boomklever, ijsvogel, purperreiger en de slechtvalk. Wat er in en rond hun nesten gebeurt is te volgen via een webcam en een weblog. 

Vorig jaar heb ik samen met S. deze rustgevende vogelsoap van begin tot eind gevolgd. Elke avond, vlak voordat S. ging slapen, gingen we even tien minuten vogels kijken. Meestal was er niet veel spectaculairs gaande. Maar gelukkig is er vrijwel dagelijks een 'best of'. Zo hebben wij ons scheef gelachen om de ooievaar die niet doorhad hoe er over de onderkant van de tak waarop ze zat te broeden een eekhoorn fanatiek heen en weer rende. We hebben met stijgende verbazing de tractors van de historische-tractor-tocht zitten tellen die onder haar nest doorreden (het waren er meer dan 70!). En we hebben hartgrondig meegeleefd met de duifjes die in hun eigen nestkast overvallen werden door eens stel kauwtjes.

Op dit moment zit ik al een tijdje te kijken naar mevrouw Oehoe. Ze kijkt af en toe wat nurks in de camera en schuifelt wat heen en weer. Vanavond, rond zonsondergang, ga ik weer even kijken. Met een beetje mazzel is ze dan weg om een hapje te eten en kunnen wij zien of ze al eieren heeft.

Kan iemand van jullie dat geluid op de achtergrond duiden, trouwens? Is dat de wind of toch een verkeersweg?

foto: Oehoe
download: www.beleefdelente.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten