zondag 27 oktober 2013

Street Museum NL

In een eerder bericht noemde ik het Street Museum, een app van het Museum of London. Ik maakte toen een vergelijking tussen deze app en de analoge versie die Amsterdam ooit maakte tijdens een tentoonstelling over Jacob Olie.

Ik weet niet of ze het gehoord hebben, daar in Amsterdam, maar feit is dat ze daar een tijdje geleden overgestapt zijn van het analoge naar het digitale Street Museum: het Street Museum NL. Het museum is groter dan Amsterdam alleen. Want binnen de app zijn ook mappen te downloaden voor Alkmaar, Den Helder, Haarlem, Het Gooi, Hoorn en de Zaanstreek. In al die plaatsen kun je dus met behulp van de camera op je smarthone ter plekke oude foto's, schilderijen en ansichtkaarten over het huidige stadsbeeld heen leggen, om te zien hoe het er op die plek vroeger uit zag.

Nou, Tresoar en GAVA, hoe zit 't? Wat ze in Londen en Amsterdam kunnen, kunnen jullie toch ook? Kom op met die app. En zou dit niet ook met filmpjes kunnen? Zodat je ter plekke kunt zien hoe bijvoorbeeld vroeger de trams over de Grote Markt reden? 't Is maar een idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten